”Preppers”- hur gör ni

Jag var en sväng till Ica Maxi efter jobbet idag. Behövde handla lite helt enkelt. Frukostattiraljer och så något till middagen ikväll.

Jag tänkte mig köttfärssås och pasta. Tog min vagn med färdigt uppställda påsar, redo att blippa, och drog mig mot pastaavdelningen.

Väl framme vid gång 26 eller nåt, såg jag att i de allra flesta hyllor med pasta gapade det helt tomt. Totalt tomt. Kvar låg där endast de små paketen.

Där och då förstod jag. Folk har helt enkelt börjat ”preppa”. Har självklart de närmaste dagarna läst om det i tidningen. Att folk köper på sig. För att ha hemma. In case of emergency. Men aldrig förr upplevt eller sätt detta själv med egna ögon.

”Preppa”. Plötsligt kände jag mig en smula nyfiken. Vad är det man bör ”preppa”, enligt Maxis tomma hyllor, tänkte jag? Och så började jag min vandring för att kolla. En icke fullt vetenskaplig avhandling, kan man säga. Men den blev väldigt tydlig.

Självklart får människor göra som de vill. Har absolut inga åsikter om det över huvud taget. Själv är jag helt novis i ämnet.

Min stora fråga blir således – hur mycket är det man ska ”preppa” egentligen? Hur vet man hur många måltider man behöver ha liggandes? För att tex mätta fyra vuxna människor för hur många dagar?

Hur tänker man? Hur tänker ni? Preppar ni? Varför preppar ni i så fall? Hur länge har ni preppat? I flera år? Eller är det corona som får er att börja nu?

Eller sitter ni lugnt i båten?

All kärlek ❤️

En tanke på “”Preppers”- hur gör ni”

 1. Förlåt om jag säger det, men idioterna som köpte 10kg pasta 100 dasspapper rullar och 5kg jäst är just idioter, slöseri med pengar och väldigt egoistisk.
  Jag fick min ögonöppnare efter branden i Västmanland.
  Jag förbereder mig (ok preppar) för den mest troliga krisen. Elavbrott! Om elen försvinner fungerar inte vatten, värme, ljus och kommunikation för de flesta. Samhället måste prioritera hårt vilka som bli hjälpta (gamla, sjuka och en del barn)
  MSBs råd är att man bör ta vara på sig själv i 72 timmar, nja min åsikt är minst en vecka.
  När man handlar köper man några konserver extra, köp inget du inte äter (hatar bullenskorv) skaffa några dunkar till vatten (3liter per person och dag) byt vattnet var 6:e månad (förvaras mörkt och svalt) och sök info på nätet, men se upp det finns tokstollar som preppar.
  Men framför allt använd sunt förnuft 🙂

  Ett litet tillägg
  Japp i covid 19 skiten har jag känt mig lugn ifall jag skulle sättas i karantän, jag klarar mig och min fru i ca 6 månader utan att gå utanför dörren. Knäpp eller förbered upp till dig att bedöma:-)
  Mvh
  Prepper28

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: