Avd ”Hur mycket får man lura barn egentligen?”

Asså. Det här med att lura barn. Hur ok är det att göra det egentligen? Hur ok är det att luras och skojas en smula? Ni vet, tomten osv.

När jag var liten trodde jag på fullt allvar att min morfar var världens starkaste morfar. För han kunde minsann blåsa upp sina muskler. Han satte tummen mot munnen och började att blåsa. Och som hans muskler växte för varje utblåsning. Sååå imponerad!

Denna styrka har gått i arv, kan man säga. Mina egna barn är uppvuxna i tron att deras mamma typ var världens starkaste mamma, för hon kunde faktiskt blåsa upp sina muskler. Det har de nog trott ändå ända tills för nåt år sedan bara då de insåg att det inte stämde 😂😂. De är även uppvuxna med att deras mamma kunde se genom väggar – men det är en annan historia.

På min förra förskola ville jag passa på att visa mina kunskaper och påvisa hur stark deras ”fröken” var. Jag blåste och blåste och mina muskler växte i samma takt som deras ögon. Sååå kul!

Idag var det precis lika roligt. Jag blåste dock inga muskler den här gången.

Tre stycken 2-3 åringar lekte med några dockor. De byggde en säng av klossar på golvet och bäddade så fint ner sina bebisar. När vi skulle äta mellis sa de ”god natt” och satte sig sen vid bordet. Vi samtalade såklart om deras bebisar och om hur skönt de säkert sov där i sin säng. Då kom jag plötligt på att häromnatten när min man skulle lägga sig, så snarkade jag visst en aningens högt. Han spelade in en kort sekvens av detta och gav mig den filmen igår. Den ljudupptagningen hade jag således i min telefon. Vilken tajming! Jag gick snabbt till bänken, hämtade telefonen, satte mig vid bordet igen och sa:

Vet ni, om ni spetsar öronen och lyssnar noga så kanske vi kan höra om bebisarna sover ordentligt….”

Knäpptyst blev det. Och jag satte på filmen.

Deras miner – heeelt obetalbart!! Så otroligt roligt ju!! Efter mellis ställde de sig i ring runt den lilla sängen, lyssnade och sa nä, nu snarkar de inte mera.

Och nu sitter jag här hemma och känner mig taggad inför lite Bus Eller Godis. Jag är redo att öppna när de ringer på dörren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: