Det här är verkligen inte bra!

Estradot är nu helt slut i hela Sverige! Östrogenplåstret är restat ända fram till den 1 maj 2023.

Det här är ren katastrof!

Det här betyder att varje kvinna som står under denna behandling nu får ta kontakt med sin behandlande läkare för att få stöd i hur hon ska hantera situationen. Ni kan tänka er alla telefonköer just nu. I en redan usel kvinnovård. Jag har gått in på FASS.se och kollat runt på alla apotek i hela Östergötland för att se vilka styrkor som eventuellt har funnits på något apotek. Fanns 100 mg i ”ett fåtal” på lager på ett ställe. Mailade och ringde min gyn på direkten för att få ett recept på just den styrkan. Hann inte få det receptet och nu på fredagen är även den styrkan slut.

Och just estradot är det enda plåstret om det är enbart bioidentiskt östrogen på plåster man står under.

Även Marcus Oscarsson har tagit upp detta ämne just idag, såg jag precis nu.

Klicka här för hans text

Jag överdriver inte när jag påstår att detta är ren katastrof! Vad händer med den enskilda individen när man inte får det läkemedel man behöver? Vilket läkemedel det än handlar om. Vad händer i en individ när oron och paniken kommer krypande? Rädslan. Rädslan över att inte få den hjälp man behöver. Och rädslan över må så dåligt som man gjorde innan.

Det här är verkligen inte bra! I det här fallet för så oerhört många kvinnor. Vilket i sin tur kommer att påverka än fler människor i dessa kvinnors omgivning. Både vad gäller i den närmaste familjen och även på jobbet.

All kärlek ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: