Nu har 70 åringen hoppat!

Hon har besökt nästan varenda kontinent i hela världen. Bland annat badat i Blå Lagunen och töltat på Island, ridit på smala bergsvägar med stup rakt ner på bergskedjan Anderna, vandrat på Himalaya, känt sig en smula ensam i Peru, förresten det var inte Peru- det var i Chile, och badat i Miamis blåa vatten.


Att fylla 70 år och man fortfarande känner nyfikenheten sprudla i sin kropp. Vad gör man då? Jo, Då önskar man sig ett fallskärmshopp i present. Det är rätt coolt ändå. Jag tror jag har världens coolaste mamma faktiskt. I går kl 13.30 var det bokat för mammi att hoppa tandem på Nyköpings Fallskärmsklubb. Ett otroligt mysigt ställe med sköna människor överallt. Notera vägnamnet på husväggen. Fylla i en hälsodeklaration. Ett måste. ”Är du helt säker på det här nu, mormor?”Christoffer hette mannen som mamma skulle hoppa med. Störtskön snubbe som hade alla skills i världen för att ta hand om en smula pirrig 70 åring. Och dennes entourage. Så kul att mammas kompisar kom för att kolla in hela grejen. Herregud, så redo! Det lilla, lilla planet där fem hoppsällskap fick plats. Två tandemhopp, en filmare som skulle filma den andra tandemhopparen som var Maja som hade fått hoppet i 20 årspresent samt två hobbyhoppare. Asså – Såå modiga! Att bara gå in i planet, sätta sig i knät på hoppledaren. Och sen rakt upp i luften. Väl uppe på rätt höjd, se det första paret hoppa ut. Känna hur ledaren bakom börjar putta fram en lite sakteliga närmare och närmare kanten. Ledaren fortsätter att putta, säger till en att slänga ut benen över kanten – och sen bara ut. Ut i det fria. Jösses så mäktigt. Och läskigt. Vi skulle hålla koll på den helgråa skärmen. Om vi såg en vit var det extraskärmen ifall den första inte funkade. Ok, då vet vi. 🙄


En stund efter att planet varit utanför synhåll så började de färgglada prickarna synas över himlen. Herregud- morsan var på väg ner! I en grå eller vit skärm?? Som vi letade. En grå! Vilken tur!


Vi hann under tiden samtidigt se en outvecklad skärm komma nersinglandes, som tur var utan nån människa i, vilket betydde enligt Christoffer, att nån av hopparna fick använda sig av sin extraskärm den här dagen. Iallafall inte mamma eller Maja. Alltså nån av de andra tre. Och där hade hon landat! Fast mark under fötterna. Top Gun – släng dig i väggen. Kolla leendet! Vilken tur att den här nätta lilla människan inte blåste bort där uppe i himlen. Stort grattis på 70 årsdagen mamma önskar min bror och jag med familjer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: