Ett dygns minisemester är en lyx

En liten minisemester. På ett dygn ungefär.

Först drog jag till landet direkt efter jobbet. Där fick jag en hel eftermiddag för mig själv. Chillade i solskenet. Asså, hur mysigt?

Tog en promenad.

Packade sen min lilla korg med lite mat och knallade ner till bryggan.

Sen låg jag där en stund.

Och läste lite. Och lyssnade på skvalpet. Asså, det här med vattenskvalp. Herregud så underbart ljud det är i öronen.

På kvällskvisten dök brorsan med sin finfina familj upp efter sin första dag på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. De checkade in i stora gästhuset alla fem och hoppades på en god natts sömn för att orka med dag nummer två på ALV dagen efter. Och på deras andra dag hade jag tänkt hänga med.

De hade väl sovit sådär men en snabb frulle satt fint innan avfärd.

Dessa ville åka med faster. Vi hade väl iallafall passerat Lofta Kyrka efter sisådär tio minuter innan Victor frågade första gången om det var långt kvar. Och det var det ju. Stackarn.

Framme. På med solkräm och sen in!

En paus i skuggan var ett måste då och då under hela dagen.

Och David hade fått sig en bysse. Men enligt honom var det en röjsåg som han gick omkring med. Självklart med tillhörande läte. Skitnöjd. #gårdsbarn

Killevippen!

Plötsligt la jag märke till hur otroligt många, framför allt fäder, hade stoppat in hörlurar i sina öron. Aha. Klockan närmade sig 16. Matchstart för Sverige i måste-matchen mot Mexico.

Me vi drog till törnrosdalen istället. Utan hörlurar. Däremot fick jag direktsändning via telefon hemifrån när det var dags för Granen att sätta straffen. Det var nära att jag skrek högt rakt ut där jag satt med Tengil framför mig på scenen, men jag nöjde mig med att bara höja näven i luften i all tysthet.

Vi hann med föreställningar både hos Bröderna Lejonhjärta och hos Ronja. Till och med två hos Skorpan och Jonatan. Den sista var både läskig och som många vet sorglig. Och det var en hel del av oss vuxna som faktiskt gnuggade oss i ögonen på slutet. Fint ändå.

Törnrosdalen. Ibland måste man bara göra saker som man inte vågar. För annars är man en liten lort.

Och så avslutade vi dagen med att höra att Sverige utklassade Mexico och vann med hela 3-0!

Otroligt ju! Redo för åttondelsfinal på tisdag kl 16.00.

Sen kramades vi och sa hej då till varandra på parkeringen. En bil åkte söderut. En bil åkte norrut.

Tack för en mysig och härlig dag! Jag älskar er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: