En bättre helg

Storebror hämtade lillebror efter att den yngre hade slutat på jobbet. Sen drog de mot kusten. Båda sönerna kom alltså till landet i helgen!

Otroligt vad just det kan göra med en människa.

Glädjen och lyckan som sprider sig som en varm våg ända inifrån märgen och ut till den finaste ådra. Hjärtat svämmar fullkomligen över av kärlek och en så otroligt stark känsla av att vilja ”ta hand om”. Få rå om.

Man gör sig plötsligt till och tillagar en massa god mat som man vet tycks om. Man bäddar sängarna med rena, fräscha lakan. Tänder en liten lampa i rummet så det ska kännas lite mysigt att komma in. Ibland Lägger man fram en ren handduk.

Jag tittar på dem i smyg. Ofta. Och jag kommer på mig själv med att bara le. Ett leende som uppkommer i sin renaste form av ren och skär kärlek.

En underbar fredag som snart övergår till lördag.

En lördag där vi tar båten till Loftahammar sjökrog för en smarrig lunch. Och en tankning av båten.

Mina tre bästa personer i världen. De gör mig till världens rikaste. Alla dagar i veckan.

Den tyska flaggan visar sig vara den största vajande flaggan av alla flaggorna i hela gästhamnen. Vågat av den flaggan på nåt vis ändå. När den åkte ur fotbolls VM så det bara sjöng om det genom att till och med komma sist i gruppen där Sveriges flagga kom etta.

En svanfamilj skyddar sina fem svanungar med allt vad deras fjädrar bara kan. Och jag förstår dem. Skulle göra precis likadant. Med varenda liten cell försvarar jag när det behövs.

Det blir kväll igen och den yngre tackar för de här 24 timmarna. Ett helt dygn iallafall. Får man vara glad för. Frihetskänslan med eget körkort. En lång kram. En puss på kinden. Han tar bilen och åker hemåt. Det har verkligen varit ett härligt dygn.

De två som är kvar sätter på tvn i uterummet. Ytterligare en fotbollsmatch ska spelas. Slutspelet har börjat.

Själv går jag ner till bryggan. Sätter mig.

Tid för eftertanke. Reflektion. Tacksamhet för det som finns och för det som är.

Och så ett glas vin.

Balans när det är som allra, allra bäst.

All kärlek!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: