Låt en kvinna leva

Det tar aldrig slut.

Vaknade denna morgon till nyheterna om att kvinnan som ramlade ner från ett fönster/balkong här i stan igårkväll, har avlidit av de skador hon ådrog sig i detta fall. Det har även framkommit att en man nu sitter häktad för mord på denna kvinna. Alltså har kvinnan inte ramlat ut. Hon har blivit knuffad, puttad, utkastad eller blivit utslängd från detta fönster/balkong. En man har således tagit sig rätten att bestämma att för denna kvinna var livet slut.

Jag läser även denna, annars så soliga lördag, att en socialdemokrat avgår från sitt uppdrag i sitt parti med omedelbar verkan. På grund av att han from nu ingår i utredningar angående sexköp.

Dessutom läser jag att en högt uppsatt VD nu sitter åtalad för köp av sex.

Och så läser jag även denna lördag att ordföranden över SKR, Sveriges kommuner och regioner, avgår med omedelbar verkan från sitt uppdrag både inom moderaterna och SKR. På grund av att även han ingår i en utredning vad gäller just sexköp. Mannen som alltså sitter på en otrolig makt där han styr och ställer över förutsättningarna i kvinnodominerade yrken i hela Sverige ingår nu i utredning om att han har köpt övergrepp. Men va?

Jag kan inte förstå. Jag kan verkligen inte förstå. Hur kommer det sig att var tionde (!) man i Sverige känner att de har rätt att köpa sig ett övergrepp av en fattig, utsatt kvinna? Hur är det möjligt? Vad är det som gör att dessa män väljer att utsätta både sig själv och kvinnan för detta? Det är ju inte heller sällan de har jobb, fru och familj där hemma. Vad är det som gör att de riskerar allt detta? Vad fick dessa män för lite, eller för mycket av, när de var små? Jag kan verkligen inte begripa.

För ett par kvällar sen stod jag i kön på en av våra lokala pizzerior i byn. När jag stod där i kön lät jag blicken gå ut över de som satt där vid borden och åt.

Då plötsligt såg jag denna överarm på en av gästerna. Jag kunde inte låta bli. Jag drogs dit. Jag drogs till hennes överarm och fram till bordet där hon satt med två herrar i sitt sällskap. Och jag sa att jag bara älskade hennes tatuering. Hon log och tackade.

Då frågade jag om jag fick ta en bild på den. Absolut, gör det, svarade hon.

Vi tittade på varandra. Kände på något sätt en samhörighet. Jag tog en bild. Jag tackade så mycket och sa jag känner att den passar så väldigt bra just nu! Får jag använda den här bilden?

Jag vet, sa hon tillbaka. Använd den hur mycket du vill!

Låt för fan en kvinna leva!

All kärlek ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: