Öppet brev

Öppet brev till föraren i en bil klockan 16.42 idag.

Jag ber om ursäkt. Förlåt.

Vid en avsmalnande del av vägen fick jag sakta ner då bilarna framför mig hade stannat pga mötande buss i motsatt riktning.

Jag hamnade bakom en av bilarna och där var det precis en korsning. Då kom du från höger. Jag såg hur även du stannade. Jag förstod att du skulle svänga höger och således fortsätta i samma riktning som jag.

När bussen hade passerat började bilarna att röra på sig. Så även jag. Och jag missade fullständigt att jag borde ha släppt fram dig. Hade inte en tanke på att det var högerregeln som gällde just där. Även om du hade haft väjningsplikt, så borde jag haft artigheten att släppa fram dig ändå. Bara för att det ”är så man gör”. Men. Det gjorde jag inte.

Tusen tack för att du påtalade detta för mig så väldigt tydligt och gjorde det fullständigt klart för mig genom att tuta så hårt och så länge. Jag hade gjort fel. Jag vet. Jag skulle absolut ha släppt fram dig.

Och för att visa ytterligare hur fel jag hade gjort så satte du även på dina helljus i baken på mig. Först blinkandes. Sedan fast sken. De lät du vara på ända tills du svängde av vägen. Då du avslutade med en liten blinkning till. Ifall jag eventuellt skulle ha missat.

Förlåt. Det var inte meningen.

Hoppas att din tisdagkväll blev en smula lugnare för dig.

All kärlek ❤️

En tanke på “Öppet brev”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: