Lär era barn vikten av att kunna vistas i trafiken på ett trafiksäkert sätt

Igårkväll på väg hem blev jag vittne till något som hade kunnat sluta otroligt olyckligt.

Jag stod som tredje bil i en korsning för att svänga höger. Det var mörkt och mycket trafik i vårt lilla centrum. Både bilar och människor i rörelse.

När jag stod där och väntade in min tur att rulla framåt såg jag hur en pojke i mörka kläder genade mellan bilarna framför mig för att gå över gatan.

Precis då kom en bil från vänster som svängde häger i samma korsning. Åt mitt håll. Han svängde runt och precis på gång att gasa på, när pojken plötsligt kom fram mellan bilarna. Pojken hade luvan över huvudet och blicken neråt på sin smartphone. Inga reflexer och absolut ingen koll på vad som höll på att hända.

Bilen fick tvärnita. Pojken tittade inte ens upp från mobilen. Fortsatte bara att gå som om inget särskilt just hänt. Utan en endaste aning om att han just var ca 1 sekund ifrån att i bästa fall bara bli ordentligt skadad.

30 meter åt höger låg ett övergångsställe. 30 meter åt andra hållet låg även där ett övergångsställe. Där kunde han ha gått över gatan. Om han förstod hur allvarligt läget faktiskt är i trafiken.

Den här lilla pojken på ca 8-10 år hade igårkväll änglavakt. Nästa gång kanske han inte har det.

Sätt på era ungar reflexer! För allt i världen! Föregå som vuxna och sätt på er själva reflexer vilket egentligen är en självklarhet, men som tyvärr inte alls är det.

Och tänk på att reflexer är en färskvara. Gå igenom dem varje år för att säkerställa att de funkar så som ni önskar.

Lär era barn vikten av att kunna vistas i trafiken på ett trafiksäkert sätt. För allas skull. Vi behöver alla hjälpas åt!

All kärlek ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: