Muck, 13/6-19

För nio månader sen ryckte han in. Med blandade känslor steg han på tåget den där morgonen i mitten av september.

Han hade absolut ingen som helst aning om vad som väntade honom de närmaste månaderna av hans liv. Förutom alla de lumpenhistorier han hade fått höra av de äldre manliga i hans närhet, så hade han ingen aning.

Nu har dagen kommit. Den som kändes så oändligt avlägsen för nio månader sen. I förmiddags lämnade de in den sista materielen – sängkläder, fältjacka och fältbyxa. På med civila kläder. Uppställning – lite tal från befälen – höger vänster om – och så springa ut genom grindarna för allra sista gången.

Bra jobbat, Calle!

Det har självklart varit tufft emellanåt. Många utmaningar längs vägen och stenhård drill för att kunskap och erfarenhet ska sitta i ryggmärgen vid ev skarpt läge. För att i framtiden kunna skydda Sveriges rikes demokrati.

Idag kom det hem en kille som har vuxit under den här tiden. En kille som har vuxit och mognat, både på utsidan och insidan.

Jag är så grymt stolt över dig, Calle!

❤️🇸🇪❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: