Hur mycket kärlek har du i ditt hjärta

Satt med våra 3-5 åringar på jobbet idag. Vi pratade hjärtan. I olika former. Jag visade ett utklippt pappershjärta samtidigt som vi kom fram till att hjärtan även finns inuti kroppen. Och att i alla hjärtan bor det en massa, massa kärlek.

Plötsligt la ett av barnen helt spontant sin hand mot sin bröstkorg. Jag gjorde samma. Några såg och gjorde likadant. Snart satt hela gruppen med sina händer tryckta mot bröstkorgen.

Jag frågade medan de satt så vackert, om de kunde känna hur deras hjärtan slog. Det blev knäpptyst. Alla kände efter. Och sen nickade de en efter en. De kunde känna sina hjärtan dunka.

Tänk så mycket kärlek ni har plats för där inne i era hjärtan. Ni har så mycket kärlek inuti er att ni till och med kan känna det utanpå.

Det glittrade i deras ögon och jag tänkte att jag fortsätter väl på kärleksspåret.

Idag vet ni, är en dag då ni kan säga en extra gång till mamma och pappa att ni älskar dem. Och ni kan kanske också säga till era syskon att ni älskar dem.

– Jag älskar min mormor, sa en av tre åringarna.

Det förstår jag! Och vet ni vad det bästa är – att vi människor får älska vem vi vill. Vi får älska precis vem vi vill!

Jag fortsatte,

När jag kommer hem ska jag säga till mina barn en extra gång Calle jag älskar dig. Adam jag älskar dig. Och så ska jag säga till min man Anders jag älskar dig!

Fniss, fniss bland barnen. Och så var det kärleksspåret borta för den stunden. Men. De hade fått känna sina hjärtan dunka. Hjärtan fulla med en massa kärlek.

Glad alla ❤️ dag till er alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: