6 februari #nationaldag

Ser på bilderna. Känner in. Tittar in i hennes ögon. För hundra år sen var det hon. En vacker kvinna. En vacker kvinna av sin tid. Undrar vad hon tänker på just här? Hur var livet för henne? Hur såg livet ut för en samisk kvinna? Vilka valmöjligheter hade hon?

Svårt att ta in att tre generationer efter henne så skulle hennes barnbarnsbarn lägga upp en bild av henne på sociala medier.

Den såg hon nog inte komma riktigt. Eller så gjorde hon det….👀

Min morfars mamma. Sigga Maja född 1880. Död 1963. 83 år.

Min morfars pappa. Petter född 1876. Död 1970. 94 år.

Och så jag. Född 1971.

Tänk att de här två människorna är en del av mig. Att jag är en del av dem. Över 100 år senare vibrerar fortfarande deras liv inuti mig. Känner det så starkt och så intensivt. Så nära. Och ändå så långt bort.

Tack för att jag finns till ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: