Ombytta roller

Så roligt det blev!

För ungefär 40 år sedan (!) var jag en liten flicka som bodde i Täby, norr om Stockholm. Herregud! 40 år sedan! Kan inte fatta att det är så jäkla länge sedan. Hur är det ens möjligt?

Jag lekte med kompisar, så som man gjorde, efter skolan och hade självklart tider att passa för måltider och andra säkert jätteviktiga saker 🤪 För 40 ( asså ) år sedan fanns bara en, eventuellt två, telefoner i varje hushåll och den satt fast i väggen. Med en lång korkskruvad sladd. Varför var den så skruvad kan man ju undra lite? Säkert låg det dessutom ett anteckningsblock och en penna vid varje telefon också. Så man kunde anteckna det som behövdes, eller bara sitta och kludda under samtalets gång.

Ibland när jag var hos en kompis och hade en tid att passa, så hände det att jag ringde hem och frågade om jag kunde få vara kvar en stund till. Oftast ville jag verkligen vara kvar. Men ibland hände det att jag faktiskt inte hade nån som helst lust med det, och just då inte riktigt hade modet att säga det till min kompis. Då hade mamma o jag alltid en kod. När jag hade ställt frågan får jag vara kvar en stund till? Så svarade hon alltid vill du vara kvar en stund till? Då hade jag ett val. Oftast sa jag ja. Och ibland sa jag nej. De gånger jag sa nej svarade hon alltid får du inte vara kvar! Mamma tog skulden och jag kunde skylla på henne. En av alla saker jag älskar henne för.

Häromdagen pratade jag med min mamma. Hon har haft det ofantligt tråkigt nu under pandemin. Precis som många andra. Efter lättade restriktioner så har ändå sakteliga livsandarna börjat att återvända. Dock med lite reservation och försiktighet. Hennes aktiviteter har öppnat upp igen och väninnorna har åter börjat umgås. Häromdagen berättade hon att de eventuellt skulle gå på bio. Och nu kände hon sig en smula osäker att sitta så nära människor under så lång tid. För det har hon ju inte gjort på nästan två år.

Då frågade jag henne sakta vill du gå på bio? Hon svarade att hon kände sig en smula osäker. Då svarade jag får du inte gå på bio. Skyll på mig.

40 år senare så skrattade vi åt samma minne 😂🙏

Hon gick inte på bio.

All kärlek ❤️

2 reaktioner till “Ombytta roller”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: