Min borg!

Den såg inte mycket ut för världen. Men för mig var den hela världen. Och den var min. Bara min. Min egen borg. För 25 år sedan.

Takvåningen högst upp till höger i bild. Eller våning och våning förresten. Allt är relativt. Men för mig var det iallafall en våning. Och den var bara min. Bjälkar i taket. Snedtak. 45 kvadratmeter. Ett kök med barhäng ut mot stora salongen. Ett salong där jag kunde svänga på tjocktvn så jag hade tv både från soffan och från sängen. Och så en toalett med dusch som jag delade med några silverfiskar.

Fönstret man ser på bilden är från köket. I och med att det var takvåning så blev det en smula varmt under vissa perioder av året. Jag minns att jag öppnade fönstret och satte mig helt sonika i fönsteröppningen och solade. I brist på balkong fick jag göra det bästa av situationen helt enkelt. Ibland åkte jag kommunalt med min lilla solväska och la mig i nån park inne i stan. Inne i storstan. Det var inte så vanligt på den tiden, för jag var ganska så ensam ute på gröngräset. Iallafall så som jag minns det.

Min första egna lägenhet. Minns fortfarande känslan. Wow! Bara min. Ingen annan hade med den att göra. Låste jag dörren så var allt innanför bara mitt.

Idag har jag varit på en liten utflykt i Enebyberg med min mamma. Det visade sig att vi hamnade bara ca 500 meter från mitt gamla hem. Då passade vi på att åka förbi en sväng.

Wow. Vilken flashback!

Jag gick in genom porten. Upp för alla trappor. Såg rakt på min gamla ytterdörr. Utan att jag ens visste vad som hände hade jag tryckt på min gamla ringklocka. Ingen kom dock och öppnade. Konstigt. 🙈😱 De tittade säkert ut genom dörrhålet och undrade vad jag var för en idiot. Och så var det bara lilla jag. En 50 årig kvinna. Som ville ta en liten kik in i mitt gamla liv.

Det var alltså hit min blivande make pendlade innan jag sedan flyttade söderut 20 mil. Och det var hit han ringde på kvällarna vid cirka 22, för det var då vi båda hade lagt oss i varsin stad, och jag svarade i telefonen som hade tryckknappar och en sladd som alltid satt i väggen.

And the rest is history.

Ja jösses.

All kärlek ❤️

3 reaktioner till “Min borg!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: