Betraktelser från en brygga

Under några timmar på en brygga har man möjlighet att uppleva så otroligt mycket. Om man vill alltså. Om man väljer att vilja uppleva så att säga. Det är ju lite olika det där. Ibland kanske man inte alls vill uppleva mer än själva upplevelsen av att ligga på en badblöt handduk. Och då är det så.

Men herregud så himla härligt det är. Att spendera ett par timmar på en brygga. När solens strålar värmer, en lagom bris känns i luften och vattnet är badbart.

Bikinin på. Solkrämen insmord. Handduken utlagd på solstolen. Boken uppslagen på rätt sida.

Plötsligt hörs en båtmotor starta vid en brygga lite längre bort. Några glada tillrop, väskor som kånkas i och båten puttrar iväg över havet. Säkert ut till en av alla kobbar ute i skärgården.

Med blicken höjd över viken ser jag hur en röd bil med trailer backar ner i vattnet. Bilen får joxa och trixa en smula innan hjulen hamnar rätt i vattnet. Båten är snart sjösatt och bilen kör upp igen. Båten tar ”rundan” som i stort sett alla nysjösatta båtar tar. För att kolla så att motorn funkar ok.

Jag hör glada skratt från trampolinen till vänster i viken. Skratt och sen plask rakt ner i vattnet.

En båt kommer utifrån. Den är på väg in. Släpper på gasen i höjd med just trampolinen. För precis där går områdets gräns. Innanför trampolinen är det lugnt o stilla som gäller. Ska det åkas vattenskidor eller jetskis gör man det utanför trampolinen.

Några barn leker vid badstranden till höger. Långgrunt som det är gör att de behöver gå rätt långt ut för att över huvud taget bli blöta. Det skrattas och det leks. Bollar kastas och försöks fångas.

En fyrhjuling kommer åkandes. Jag följer dens väg nerför grusvägen. Den är visst på väg till en av båtarna på andra sidan viken.

Jag tar mig ett svalkande dopp. Gu’så skönt. Och jag ser samtidigt mellan vassen att även bryggan lite längre bort har folk liggandes på sig.

Någon på östra sidan börjar klippa gräset.

Tre simmare med färgglada badmössor börjar simma mellan badstranden och trampolinen. En sträcka på ett par hundra meter. De simmar säkert fram och tillbaka ca 8 vändor.

En löpare springer förbi. I värmen, tänker jag. Ett par kommer gåendes. Hand i hand går de ut till båtrampen. Sätter sig på en av bänkarna där.

Läser lite. Hör fåglarna sjunga runt omkring mig. Kan verkligen inte fokusera på vad det är jag läser. Det händer för mycket. I verkligheten rakt framför mig.

Och jag älskar’t!

All kärlek ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: