Oss massörer emellan

BK Ljungsbro kämpar på. Kvalar mot en plats i division 3. Otroligt spännande! Vet inte om klubben nånsin ens har varit högre upp i seriespel förut.

Jag har som massör fått äran att vara med på ett litet, litet hörn. Jag har stått till förfogande med min bänk och med den kompetens jag besitter. Så tacksam över det.

Älskar det faktiskt. Energin det ger. Energin jag får. Älskar känslan i hela alltet. Älskar tempot. Älskar förväntningen som hänger i luften. Älskar darret i sammanhanget. Älskar att få vara en del i sammanhanget.

Idag var första kvalmatchen. Mot Dagsberg från Norrköping. Ställde upp min bänk och jobbade både baksidor och framsidor innan match.

Motståndarna gjorde entré. De tog sitt omklädningsrum i besittning med både ledare och spelare.

Och så kom det plötsligt en tjomme med en likadan bänk som jag har. Han ställde upp den i ett av rummen som var lediga och jag började prata med honom. Oss massörer emellan 😂De hade helt enkelt också en massör. Och vilken massör sen!

Om man jämför med många besitter jag en hel del kunskap. Så är det ju. Och om man jämför med många, så kan jag ingenting. Ödmjukt inser jag – att ju mer kunskap jag har – desto mer inser jag hur lite jag kan.

Att se proffs jobba. Hur häftigt är inte det.

Han har varit i branschen över trettio år.

Jag såg. Och jag lärde. Han visade och han berättade. Han rabblade fästen och ben, han rabblade rörlighet och vad som hänger ihop med vad. Jag stod som ett ljus. Bara såg. Och lyssnade. Bara sög in all information. Han tryckte. Och han vred. Han skakade och han drog.

När hans grabbar var klara sa han till mig – släpp borsten och andas. Jag hade nämligen redan börjat sopa efter grabbarna. Släpp borsten och andas. Jag gjorde som han sa. Släppte borsten och typ.,..,andades. Jag kan se att att du har en forcerad andning. Lägg dig här på bänken så kollar vi.

Jösses. Jag hoppade smidigt upp. Och han började med att lägga sina händer på min mage. Jag ska känna hur din puls slår. Sen började han. Och på cirka fyra minuter hade han släppt på både diafragman och letat fram bukspottkörteln som hade ”fastnat”, och fått mig att andas på riktigt och fått mig mjukare i buken.

Jag var helt tagen. Så häftigt. Vilken boost!

Såå otroligt roligt. Så oerhört kul!

På måndag är det jag som ringer ett samtal och han har fått en ny patient. Eller elev?

All kärlek ❤️

Ps. BK Ljungsbro vann förresten med 2-0!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: