Men bra helg! 

Oj vilken helg vi har haft!

I påskas när vi kom hit till stugan för att bygga altan, upptäckte vi att förrådstaket läckte vatten. Skit också. 

Den här helgen blev ju som gjord för att fixa till det. Varken jag eller maken hade nånsin lagt nåt tak innan. Så det här skulle ju bli oerhört spännande. 

Jag har lärt mig så väldigt många bra och användbara termer kan man säga. Här har vi lagt ströläkt underst. För att lägga bärläkt över. CC 60 på bärläkten är det som gäller för veta var man ska skruva när plåten ligger på plats. 


Och efter man har lagt lite tak har man självklart taklagsfest. Det är sen gammalt. 

Idag, lördag, har det varit full fart här i viken. Har nog inte sett så mycket folk i rörelse sen midsommar förra året. 

Folk la i sina båtar, det var kö till iläggningsrampen. Grannar som la i sin jetski, pulade med sina vinterskadade bryggor, gick promenader, åkte fyrhjuling. Grannar som precis fått tillträde till sin nyinköpta sommarstuga, ungdomar som dök från storbryggan, barn som badade vid badplatsen, grannens barnbarn som lekte Pokémon, människor som klippte gräs och byggde ut sina altaner. 
Herregud, jag hade fullt upp där på bryggan när jag försökte hålla koll på allt som hände.  Blev alldeles genomsvett. Var tvungen att hoppa i havet för att svalka mig. 

Och det gjorde jag! 

Tre gånger på raken till och med. Och det var inte alls så läskigt. Jag som känner sånt löjligt obehag i vattnet när jag inte ser botten överlevde galant.

Och idag när vi kom hem från landet kom vi på att vi hade missat sopbilen igår. Men så ser vi att tunnan är tom iallafall. Så nån av er finaste grannar har alltså ställt fram och sedan snällt ställt tillbaka våran tunna. Ett väldans tack från oss på 39:an! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: