Gör jobbet

När man vill ha någon form av förändring.

Ett annat resultat än det man ”alltid” annars får.

Man måste göra jobbet. För det finns ingen Quick fix. Eller ett trollspö magiskt som bara attan att vifta med.

☝️

Vill jag ha en förändring i mina relationer till andra människor. Partner, barn, vänner eller arbetskamrater. Kanske även till mig själv. Vilket kanske är viktigast av allt. Det är jag som behöver göra jobbet. Kan vara tufft, jobbigt och väldigt nervöst. Ibland till och med livsnödvändigt. Konsekvenser blir det också. Tämligen omgående. Eller lite krypande. Vilket såklart kan vara läskigt. Och man darrar en smula på både manschettknappen och rösten, svetten lackar och hjärtat bankar. Även det behöver man vara beredd på att på något sätt hantera. Har man en gång hoppat – blir det ringar på vattnet och styrkan i den lilla, lilla vågen kan vara allt man behöver.

Men. Konsekvenser blir det även om jag väljer att leva på som det ”alltid har varit”. Och då får jag självklart vara beredd att kunna hantera även detta. Men det är bara jag själv som kan göra det åt mig. Ingen annan. Mitt eget jävla ansvarsområde.

Säger man ja till Nåt – säger man automatiskt nej till Nåt annat. Och tvärtom. Så enkelt är det. Vare sig man vill eller inte.

Vill jag skaffa mig nya vanor. Då behöver jag göra jobbet. Ingen annan. Inte ge upp. Jag behöver hålla både motivation, mod och viljan uppe, även när jag känner hur motståndets kraft kommer krypande i vad det än må vara. Stort som litet. För så är det. Det som en gång varit ”det normala” är svårt att bli av med. Det tar tid.

Jag gör så gott jag kan med det jag har just här och just nu. Och det räcker.

All kärlek ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: