Hur gammal mår du?

Samiska nationaldagen.

Mormor o morfar. Så minns jag dem.

Morfar. Hur gammal mår du? Morfars ständiga fråga när vi träffades. 9 år bra. Eller 11 år sådär.

En gång för hundra år sedan stod jag vid en bar på en av Stockholms nattklubbar. En kille ställde sig bredvid mig och vi slogs en smula om bartenderns uppmärksamhet ( jag vann den matchen för övrigt 😂). När vi stod där så började vi prata. Han berättade att han kom från Porjus. Men va? Mer frågor från mig. Och det visade sig att han hade haft min morfar i träslöjd när han gick i skolan. Hur är det ens möjligt? Världen är bra liten ändå.

Jag i mormors knä. Med min trasa. Mormor som var från söder i Stockholm. Utbildade sig till sjuksköterska. Kände att hennes kall låg norrut. Drog som ca 20 åring med tåget så långt norrut hon kunde. Hamnade till slut på en liten båt på Stora Lule älv. Hon steg av vid en brygga där en ung, ståtlig man tog emot henne.

Morfars mor och far. Petter och Sigga. Petter blev 94 år. Sigga 83 år.

Så mycket tacksamhet. Så mycket kärlek.

Utan er. Inget vi.

All kärlek ❤️

En tanke på “Hur gammal mår du?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: