Tack du fantastiska människa ❤️

En epidemi – som blev en pandemi. Hela världen är drabbad. Bebisarnas allra första ord är Corona nuförtiden.

Vem man än pratar med, från vilket land som helst, så känner vi nog alla av en viss form av rädsla. En rädsla för nåt som vi innerst inne vet så lite om, men som vi alla känner av. Och som vi alla drabbas av på olika sätt.

På så kort tid har så väldigt mycket hänt. Och jag tror att världen aldrig mer kommer att vara densamma som den var innan 2020.

Rädslan för att anhöriga ska bli sjuka. Att själv bli sjuk. Rädslan för att bli av med jobbet. Rädslan för att ha blivit av med jobbet. Ekonomin? För den enskilde? Och för det stora hela? Vad händer? Nära dödsfall. Konkurser. Isolering. Depressioner. Våld i hemmen. Självmord. Dödsångest i respirator. Avstånd och brist på beröring.

Samtidigt. En värld som stannar upp. Känner efter. Vad är det som är viktigt?

Det är och har varit ett tufft år. 2020 har fått kämpa. Det får man ändå säga. Och vi alla har fått kämpa tillsammans. På olika sätt.

Min mamma, som tillhör riskgrupp och bor i en annan stad, har inte varit i en enda mataffär sen i mars. Hon trodde aldrig att hon skulle hamna i en situation där hon skulle längta efter att få gå och handla sin egen mat. Gå och strosa där bland äpplen och potatisar. Men det gör hon. Mycket. Något hon bara tagit för givet tidigare. I livet innan 2020.

Hon har fått sin mat levererad hem till dörren en gång i veckan i ett halvårs tid av en helt fantastisk kvinna. Denna ängel heter Angelika och är dotter till min mammas granne. När hon handlar åt sin mamma ”kan jag lika gärna handla åt din mamma på samma gång”. Den proceduren sköter hon medan hennes barn är på sin tennisträning. Leverans torsdagar. Vill ha inköpslistan på tisdagen. Medmänskligheten. Tiden hon lägger ner. Kärleken i hennes gärning.

Tacksamheten jag känner inför denna vackra kvinna är ovärderlig.

Hur tackar man ens?

All kärlek ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: