Ombytta roller 😂

Pratade med min kĂ€ra mor i telefon hĂ€romdagen. Och plötsligt under vĂ„rt samtal kĂ€nde jag att ….. nemĂ€n, det hĂ€r samtalet har ju jag haft förr. Jag hade liksom hört det tidigare.

Och sÄ kom jag pÄ det. Det var för cirka 35 Är sedan. Och dÄ var det ombytta roller, kan man sÀga.

Jag: – Mamma, nu stannar du hemma!

Mamma: – Jaja, men jag Ă€r ju bara ute nuförtiden nĂ€r jag tar mina powerwalks flera km varje dag och nĂ€r jag handlar.

Jag: – Klart du ska fortsĂ€tta med dina kilometer. Men handla hjĂ€lper vi dig med.

Mamma: – Men Ă„h, dĂ„ blir det ju Ă€nnu trĂ„kigare.

Jag: – Ja, det Ă€r möjligt. Men lĂ€get ser ju ut sĂ„.

Mamma: – Men jag klarar mig sjĂ€lv.

Jag: – Jag förstĂ„r det, men nu Ă€r det ju sĂ„ hĂ€r. Och du mamma, det Ă€r inte farligt att ha trĂ„kigt.

Jag Ă€lskar dig mamma – och tack för att jag fĂ„r dela vĂ„r lilla konversation med ett litet skratt.

Ja, jösses. Att plötsligt kanske behöva bli beroende av andra mĂ€nniskor nĂ€r man Ă€r van att klara sig sjĂ€lv. Inte alls sĂ„ roligt. Inte för nĂ„gon. Oavsett. Det Ă€r sjĂ€lvklart en stor utmaning. Och kanske behövs det en stunds bearbetning. För det som var normalt igĂ„r – Ă€r fan inte normalt idag. Och nu för tiden har man ingen aning om hur vĂ€rlden ser ut nĂ€sta morgon nĂ€r man vaknar. För en mĂ„nad sen var den stora debatten att plastpĂ„sen ska kosta 7kr. Perspektiv.

Jag tror inte att min mamma Àr ensam om att kÀnna precis sÄ hÀr. Och jag tror inte att vi Àr ensamma om att ha haft just den hÀr sortens dialog under de senaste dagarna. DÀr rollerna liksom har blivit precis omvÀnda.

Lite roligt mitt i alltihopa ÀndÄ.

All kĂ€rlek ❀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: